Čile i Uskršnji otok | Čile | My travel

Južna AmerikaČile

Čile i Uskršnji otok

Čile i Uskršnji otok
od 29.050 kn
Datum polaska18.11.2017.
Broj dana13
PolazišteZagreb
Datum polaska02.12.2017.
Broj dana13
PolazišteZagreb
Uslugepolupansion
Kategorija3 star
Šifra ponude#6126
pošalji upitpalma

*Santiago de Chile, Uskršnji otok, San Pedro de Atacama, Val Paraiso, Vina del Mar*

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • 1.DAN ZAGREB/VENECIJA – SANTIAGO DE CHILE

  Sastanak putnika u zračnoj luci Venecije (mogućnost prijevoza do zračne luke uz doplatu). Prijava na let preko Madrida u Santiago de Chile. 

  2. DAN SANTIAGO DE CHILE

  Pristanak u Santiago de Chile, prijevoz do hotela i smještaj u hotel. Razgled prijestolnice ćemo započeti na vidikovcu Cerro Santa Lucia, gdje će nas slikovita pozadina Andi zasigurno oduševiti. Slijedi spust u grad i informativni razgled. Slobodno vrijeme, a zatim povratak u hotel i noćenje. 

  3. DAN SANTIAGO DE CHILE – USKRŠNJI OTOK

  Nakon doručka, let na Uskršnji otok. Vožnja jugoistočnom obalom otoka do Aku Akahange. Nastavak do vulkana Rano Raraka gdje se nalazi većina kamenih kipova jer ono što Uskršnji otok čini toliko posebnim i poznatim je 887 velikih kamenih „moai“ kipova (visine od 5 do 20 metara, a težine i do 100 tona) koji dominiraju obalom otoka. Povratak u hotel, večera i noćenje. 

  4. DAN USKRŠNJI OTOK

  Doručak. Slijedi razgled zapadnog dijela otoka. Razgled Hanga Kio'e, ceremonijalnog središta gdje su ustoličili prvog kralja Ariki Henuo. Slijedi razgled Ahu Tepea, jednog od najvećih i najbolje očuvanih ceremonijalnih središta na otoku. Legenda kaže da je tu živio drugi otočki kralj. Odlazak do Tahai kompleksa iz 6.st. u kojem su kameni kipovi visoki skoro 5 metara i teški 20 tona. Večera i noćenje u hotelu. 

  5. DAN USKRŠNJI OTOK

  Nakon doručka u hotelu slijedi uspon na vulkan koji će nam otkriti nedovršene kipove i omogućiti lijepi pogled na slatkovodno jezero. Slijedi vožnja do Ahu Tongarikija i razgled platforme na kojoj se nalazi 15 ogromnih kamenih kipova koji stoje na obali Pacifika. Slijedi razgled plaže Anakena na kojoj su se prema legendi iskrcali prvi stanovnici Uskršnjeg otoka. Večera i noćenje u hotelu.  

  6. DAN USKRŠNJI OTOK – SANTIAGO DE CHILE

  Slobodno vrijeme nakon doručka. Prijevoz do zračne luke i poslijepodnevni let prema Santiagu. Večernji dolazak u Santiago. Transfer do hotela i noćenje.

  7. DAN SANTIAGO DE CHILE  CALAMA  SAN PEDRO DE ATACAMA

  Nakon doručka ćemo nastaviti razglede čileanske prijestolnice i petog najvećeg grada Južne Amerike. Santiago de Chile leži na rijeci Mapocho u nizini Anda i Primorskog gorja na visini od 500 do 700 metara. Predstavlja političko, gospodarsko i financijsko središte države. U modernom centru, na obalama rijeke su izgrađena brojna poduzeća, banke te upravne i kulturne ustanove. Razglede ćemo započeti kod Club Hipico, elegantnog hipodroma i nastaviti znamenitom avenijom Alameda, odvesti se do centra grada pokraj Sveučilišta, crkve Sv. Francisca i brda Sv. Lucije gdje je bio položen temeljni kamen za izgradnju grada. Nakon obilaska katedrale, posjetiti ćemo i gradsku tržnicu. Za kraj dana, odvesti ćemo se preko rijeke Mapocho na brdo San Cristobal od kuda se pruža lijepi pogled na grad i Ande. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u Calamo, a po pristanku će biti organiziran prijevoz do hotela u San Pedru. Noćenje. 

  8. DAN SAN PEDRO DE ATACAMA  SALAR DE ATACAMA – TOCONAO

  Nakon doručka ćemo se odvesti prema jugu, u Salar de Atacama, gdje se nalazi najveća slana ravnica u Čileu. Okružena je visokim gorjem, na istoku je okružuje glavni lanac Andi, a na zapadu široki planinski pojas mlađega nabranoga gorja Kordiljera. Područjem dominiraju visoki vulkani kao što su Licancabur, Acamarachi, Aguas Calientes i Lsscar koji je najaktivniji vulkan Čilea. Salar de Atacama koji se nalazi na 2.300 m n.v. i rasprostire na 3.000 km², postao je vrlo važan zbog najvećeg zaloga litija u svijetu. Obići ćemo lagunu Chaxa koju slikovitom čine prisutnost flaminga i ostalih ptica. Nastavak u malo indijansko selo Toconao. Stanovnici sela prodaju zanimljive rukotvorine od bijelog vulkanskog kamena, a zanimljiva znamenitost sela je zvonik na crkvi u obliku kaktusa. Noćenje u hotelu. 

  9. DAN SAN PEDRO  EL TATIO  SAN PEDRO

  Odlazak iz hotela nakon ranog doručka. Vožnja do područja s poljem gejzira koje se nalazi na granici s Bolivijom. Ime mu je El Tatio, što na jeziku starosjedioca znači „uplakani starac“. Na području od 3 km² se nalazi oko 80 pravih gejzira i 70 fumarola, otvora iz kojih izbija vodena para, što čini skoro 8% poznatih gejzira svijeta. Obzirom da se nalaze na 4.300 m n.v., pripadaju najvišim ležećim gejzirima na svijetu, a iz dubina vulkanskog tla izbija 85°C vruća voda. Povratak u naš hotel. Noćenje. 

  10. DAN SAN PEDRO  CALAMA – SANTIAGO

  Nakon doručka ćemo se odvesti do zračne luke od kuda slijedi let preko Calame u Santiago. Prijevoz do hotela. Smještaj u hotel i noćenje.

  11. DAN SANTIAGO DE CHILE – VAL PARAISO  VINA DEL MAR

  Nakon doručka, vožnja zapadno od Santiaga prema Valparaisu. Po dolasku u Valparaiso ćemo se odvesti središtem grada i razgledati spomenik posvećen pomorskoj bitci iz 1879 godine. Zbog neobičnog sklada kolonijalne i industrijske ostavštine, nalazi se i na UNESCOvom popisu svjetske kulturne baštine. Vožnja starom željeznicom do mjesta od kuda se pruža lijepi pogled na grad. Put ćemo nastaviti u Vina del Mar uz prelijepe plaže Salinas, Renaca, Los Lilenes i Concon. Vina del Mar je naime najelegantnije i luksuzno ljetovalište u Čileu. Na plaži Concon ćemo obići štandove na kojima se prodaju raznovrsne ribe te uživati u slobodnom vremenu. Povratak u Santiago, prijevoz do hotela i noćenje. 

  12. DAN SANTIAGO DE CHILE – MADRID

  Nakon doručka slijedi prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let prema Madridu. 

  13. DAN MADRID – VENECIJA – ZAGREB

  Po dolasku u Madrid, slijedi nastavak leta prema Veneciji. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba (po želji uz doplatu). 

 • CIJENA aranžmana po osobi – min. 15 putnika: 29.050 kn

  CIJENA aranžmana po osobi – min. 10 putnika: 29.750 kn

  Doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.910 kn

  CIJENA UKLJUČUJE: 
  • zrakoplovne prijevoze na svim navedenim relacijama prema programu,
  • 11 x noćenja s doručkom u hotelima 3* i 3 x večere u hotelu na Uskršnjem otoku,
  • sve razglede po programu s uključenim ulaznicama,
  • sve prijevoze na navedenim relacijama (minibusom ili kombijem),
  • ulaznice po programu i ulaznicu u NP Uskršnjeg otoka,
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku na određenim lokalitetima i Palminog pratitelja tijekom  putovanjatroškove organizacije putovanja.

  CIJENA NE UKLJUČUJE: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe, troškove osobne potrošnje tijekom putovanja. 

  MOGUĆE DOPLATE TIJEKOM REZERVACIJE: povratni transfer Zagreb – Venecija – Zagreb 790 kn, jednokrevetna soba 3500 kn.

  PREDVIĐENA VREMENA LETA:

  21.02. VCEMAD 1855 2125  

  22.02. MADSCL  0015 0950  

  02.03. SCLMAD   1340 0630+1

  03.03. MADVCE   0845 1110   
od 29.050 kn

Čile i Uskršnji otok

Čile i Uskršnji otok

3*, polupansion