ODMOR U HURGADI, KRSTARENJE NILOM I KAIRO - SVAKE SUBOTE 8 dana/7 noćenja | Luksor | My travel

EgipatLuksor

ODMOR U HURGADI, KRSTARENJE NILOM I KAIRO

ODMOR U HURGADI, KRSTARENJE NILOM I KAIRO- SVAKE SUBOTE 8 dana/7 noćenja
6.150 kn
Datum polaska07.02.2021.
Broj dana8
PolazišteLjubljana
Uslugeprema programu
Kategorija5 ( čitaj 4 ) star
Šifra ponude#6613
pošalji upit

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA

  Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

  2. dan: HURGADA – ASUAN

  Rani doručak ili lunch paket. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo jezero. Ukrcaj na brod, večera i noćenje.

  3. dan: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO

  Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. Zbog izgradnje Asuanske brane, kipovi i hramovi su 1968. premješteni 70 m više i 200 m dalje od prvotnoga položaja. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje na brodu.

  4. dan: EDFU – ESNA – LUXOR

  Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

  5. dan: LUXOR

  Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje na brodu.

  6. dan: LUXOR – KAIRO

  Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokretnim kabinama i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

  7. dan: KAIRO

  Doručak. Egipćani grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat.

  Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

  8. dan: KAIRO - LJUBLJANA/ZAGREB

  Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

 • Termini i polasci:

  16.11.-23.11., 23.11.-30.11., 14.12.-21.12., 04.01.-11.01., 01.02.-08.02.,

  08.02.-15.02.,

  29.02.-07.03.,

  07.03.-14.03.,

  14.03.-21.03.,

  21.03.-28.03.,

  28.03.-04.04.

  30.11.-07.12.,

  07.12.-14.12.,

  11.01.-18.01.,

  18.01.-25.01.,

  25.01.-01.02.,

  11.04.-18.04.

  21.12.-28.12.

  28.12.-04.01.

  15.02.-22.02.,

  22.02.-29.02.,

  Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  6.920 kn

  6.150 kn

  9.230 kn

  9.990 kn

  8.460 kn

  Cijena uključuje :

  • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana

  • prijevoz prtljage: do 23 kg

  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe

  • krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona

  • hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 5* na bazi all inclusive usluge i na osnovi polupansiona u Kairu)

  • prijevoz vlakom na relaciji Luxor – Kairo (smještaj u dvokrevetnim spavaćim kupeima)

  • sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)

  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatsko/slovenskog pratitelja

  • trošak organizacije putovanja.

  Cijena ne uključuje:

  - viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci: 230 kn

  - doplata za jednokrevetnu sobu / kabina: 1.530 kn

  - jednokrevetni kupe u vlaku: 750 kn

  - doplata za manji broj putnika (do 10): 540 kn

  - all inclusive na krstarenju: 890 kn

  - obavezna doplata za napojnice (također i za djecu) 45 Eur (plaćanje na licu mjesta)

  - osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

  Popust: 20% popusta za dijete (do 12 godina) na dodatnom krevetu u sobi s 2 odrasle osobe

  Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):

  - Abu Simbel s autobusom 120 Eur

  - Nubijsko selo 32 Eur

  - kočije u Luxoru 38 Eur

  KORISNE INFORMACIJE - EGIPAT:
  Službeno ime: Arapska Republika Egipat
  Površina: 1.001.450 km2
  Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika
  Broj stanovnika: 74.718.797 (2003.)
  Glavni grad: Kairo
  Službeni jezik: arapski, a u turističkim krajevima govori se engleski i njemački
  Religija: islam (90% muslimani, 9% koptski kršćani, 1% ostali).
  Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
  Novčana jedinica: Egipatska funta, 1EGP ≈ 0,86 HRK, 1 HRK ≈ 1,15 EGP; 1 EUR ≈ 8,71 EGP; 1 USD ≈ 6,2 EGP
  Novac preporučamo mijenjati u hotelima ili na brodu. Nemojte mijenjati novac na ulici.
  Klima: suptropska pustinjska klima, no u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava sredozemna.
  Prosječne temperature prosinac/siječanj: Kairo 15°C; Hurgada 17°C – temperatura mora 22°C 
  Odjeća i obuća: Zbog čestih velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo višeslojno odijevanje. Obvezno ponijeti topliju odjeću za večeri te ljetnu i proljetnu garderobu za dan. Kratki rukavi su najčešće sve što je potrebno tijekom dana, ali hotel ili brod se napuštaju ujutro (kada je hladnije) pa je korisno iznad kratkih rukava imati i neki topliji odjevni predmet dugih rukava. Za vrijeme boravka na otvorenom svakako zaštitite glavu od sunca! 
  Udobna sportska obuća (tenisice i sl.). 
  Kupovina: u trgovinama i na bazarima nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, proizvodi od kože, tepisi, svitci papirusa, ružino ulje, začini i razni suveniri. Običaj nalaže da se pri kupnji trebate cjenkati.
  Hrana: egipatska kuhinja se u velikoj mjeri oslanja na jela od povrća. Iako kuhinja u Aleksandriji i priobalnom dijelu Egipta ima tendenciju korištenja ribe i drugih morskih plodova, ipak se većina egipatske kuhinje temelji na namirnicama koje rastu iz zemlje. Neki smatraju da je koshari (mješavina riže, leće, i makarona) nacionalno jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames (jelo od sušenog boba). Bob se također koristi i za pripremanje falafela,  jela koje je izvorno nastalo u Egiptu i proširilo se na druge dijelove Bliskog Istoka. 
  Piće: preporuča se konzumacija pića pakiranih u bocama, ne koristiti led, a alkoholna pića se mogu konzumirati u hotelskim restoranima i barovima. 
  Pozivni broj zemlje: +20
  Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
  Napojnice: napojnica za izvršenu uslugu nepisano je pravilo. Mala pažnja osigurat će Vam prvorazrednu uslugu tijekom boravka.
  Cijepljenje:  nije potrebno. 
  Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske, dobiva se pri ulasku u Egipat. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat i mora imati jednu praznu stranicu za vizu. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju putovnice.

  Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.6.150 kn

ODMOR U HURGADI, KRSTARENJE NILOM I KAIRO- SVAKE SUBOTE 8 dana/7 noćenja

ODMOR U HURGADI, KRSTARENJE NILOM I KAIRO

SVAKE SUBOTE 8 dana/7 noćenja