Mauricijus | | My travel

→ Mauricijus

Mauricijus

Otok koji je do prije 15 godina bio nepoznat, a danas jedna od najtraženijih egzotičnih destinacija za odmor.

Mauricijus-otok koji je do prije 15 godina bio nepoznat, a danas jedna od najtraženijih egzotičnih destinacija za odmor. Zbog svoje lokacije u Indiskom oceanu tj. udaljenosti od 2000 km do najbližeg kopna (južni dio afričkog kontinenta) uspio je sačuvati ljubaznost, tradiciju i vjerodostojnost.

Veličina otoka je 50km sa 60km, podijeljena na pet dijelova-sjeverni, zapadni, južni, istočni te centralni dio. Unutrašnjost otoka prekrivaju plantaže šećerne trske, a sam otok okružen je prekrasnim dugim pješčanim plažama. Tropska klima na otoku daruje izmjenu dva godišnja doba: toplo vlažno ljetno proteže se od studenog do travnja, a relativno hladna i suha zima traje od lipnja do rujna.

Zbog vulkanskog podrijetla, izoliranosti i jedinstvene konfiguracije terena, Mauricijus je dom za neke od najrjeđih biljaka i životinja, a među poznatijima je ptica Dodo, golub koji ne leti.

Otok posjeduje široku paletu prirodnih i umjetnih atrakcija s čistim toplim morem popraćenih prijateljskim multietničkim stanovništvom. Turizam je glavni izvor prihoda na otoku, upravo iz razloga dobro osmišljenih hotela, prirodnog bogatstva, pouzdane usluge i infrastrukture. Mauricijusu je tri puta zaredom dodijeljena nagrada za najbolju turističku otočnu destinaciju. Mauricijus ima jednu od najviših stopa turista-povratnika.

Hoteli se nalaze diljem obalnog područja te ih većina gleda na prekrasne pješčane plaže. Većina hotela u svojoj ponudi nudi romantične pakete za medeni mjesec, a ljepota otoka je jedan od razloga zašto mnogi parovi odluče stupiti u bračnu zajednicu upravo na Mauricijusu.