OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023 | Dubai | My travel

EmiratiDubai

OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023

OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023
od 2090€
UslugePrema programu
KategorijaPrema programu star
Šifra ponude#5868
pošalji upit

Polazak: 11.11. – 18.11.2023.

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • 1.dan: ZAGREB – DUBAI Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i polijetanje za Dubai u 14:35 h (let FZ1794). Slijetanje u Dubai u 23:20 sata po lokalnom vremenu (let traje 5h 30 minuta). Smještaj u hotel, noćenje.

  2.dan: DUBAI - ABU DHABI - doručak, večera Doručak u hotelu. Odlazak prema Abu Dhabiju. Po dolasku slijedi razgled grada, prijestolnice Ujedinjenih Arapskih Emirata, drugog po veličini grada u državi. Posjet Velikoj Džamiji Šekia Zayeda. Šeikova ideja bila je stvoriti rajsku građevinu koja će ujediniti stilove gradnje islamskog svijeta. Tako su arhitekti (Britanci, Talijani) inspiraciju potražili u turskoj, marokanskoj, egipatskoj, pakistanskoj arhitekturi. Panoramski ćemo razgledati stari dio grada, rekonstrukciju povijesnog sela sa prikazom života u pustinji. Proći ćemo uz predsjedničku i emiratsku palaču (sa stankom za fotografiranje). Slobodno vrijeme za ručak (nije uključeno u cijenu). Slijedi posjet jednom od najvećih i najbogatijih muzeja na azijskom tlu: muzeju Louvre u kojem su zahvaljujući velikom bogatstvu izložene umjetnine iz čitavog svijeta (ulaznica nije uključena u cijenu). Kratko zaustavljanje za fotografiranje čuvenog Ferrari Worlda i otoka Yas na kojem se nalaze brojne atrakcije. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

  3.dan: ABU DHABI – AL AIN – BAHLA – JABREEN – NIZWA – doručak, ručak Doručak u hotelu. Napuštamu Abu Dhabi i krećemo prema Omanu. Neposredno pred granicom s Omanom posjetiti ćemo sajam deva koji se svakodnevno održava u gradu Al Ain. Nastavak vožnje prema Omanu i nekadašnjoj omanskoj prijestolnici Nizwi. Zaustavljanje i ručak u mjestu Ibri. Nastavljamo prema Bahli kojom dominira impresivna tvrđava, a zauzima prvo mjesto na listi svjetske baštine UNESCO-a u Omanu (stanka za fotografiranje). Slijedi odlazak u Jabreen i posjet prekrasnom dvorcu izgrađenom u kasnom 17. stoljeću, kojeg krase specifični stropovi ukrašeni slikama islamskih motiva, a s vrha dvorca se pruža očaravajući pogled na prirodne ljepote ovoga kraja. Dolazak u hotel u Nizwi, smještaj i noćenje.

  4.dan: NIZWA - BIRKAT AL MAUZ - MUSCAT - doručak, ručak Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u ragled Nizwe jednog od najstarijih omanskih gradova koji je u 6. i 7. stoljeću bio glavni grad Omana. Slijedi razgled utvrde i gradske tržnice u Nizwi. Utvrda Nizwa je najposjećeniji nacionalni spomenik Omana. Sagrađena 1668. godine, danas je glavni svjedok važnosti koju je grad Nizwa imao u prošlosti zbog strateškog položaja, obližnjih prirodnih bogatstava i dostupne vode. Posjetit ćemo Gradski souk - tržnicu voćea, povrća, začina i ostalih prehrambenih proizvoda, kao i zlatnog i srebrnog nakita po kojem su obrtnici Nizwe posebno cijenjeni. Tu su još predmeti od bakra i ostalih metala: noževi i sablje, metalno i keramičko posuđe. Zaustavljanje u Birkat Al Mauzu, tradicionalnoj seoskoj oazi, naselju starih napuštenih građevina koje pružaju osjećaj putovanja u prošlost..Nakon stanke za ručak, nastavak vožnje prema Muscatu. Po dolasku smještaj u sobe i noćenje.

  5.dan: MUSCAT - doručak, ručak Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni razgled glavnog grada Omana. Velika džamija sultana Qaboosa, prekrasan primjerak islamske kulture – u njoj se nalazi jedan od najvećih ručno izradjenih tepiha i jedna od najvećih visećih svjetiljki na svijetu; proći ćemo rezidencijalnom četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Slijedi razgled muzeja Bait al Baranda te odlazak do Muttrah souka, najstarijeg u Omanu. Stanka za ručak. Nastavljamo razgled do palače Al Alam gdje ćemo imati pauzu za fotografiranje - okružena je portugalskim utvrdama Jalali i Mirani. U večernjim satima mogućnost odlaska na večeru uz vožnju tradicionalnom drvenom dhow brodu (fakultativno). Povratak u hotel, noćenje.

  6.dan : MUSCAT – SEEB SOUQ – SOHAR – DUBAI – doručak, večera Nakon doručka napuštamo Muscat i krećemo prema Dubaiju. Prvo zaustavljanje biti će u Seeb souqu, gdje posjećujemo riblju tržnicu. Nastavak vožnje prema Nakhalu, mjestu s utvrdom u kojem se razvila trgovina između planinskog i primorskog stanovništva. Put nas vodi do primorskog grada Sohar oko 200 km sjeverno od Muscata, u kojem je rođen poznati Sinbad moreplovac. Nastavak vožnje prema granici s UEA i Dubaiju. Po dolasku u Dubai, smještaj u hotel, večera i noćenje. OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023.

  7.dan : DUBAI – doručak, večera Doručak u hotelu. Cjelodnevni razgled Dubaija koji obuhvaća stari i novi dio grada. Vožnja do poznatog hotela Atlantis koji se nalazi na umjetnom otoku u obliku palme - The Palm Jumeriah. Otok je poznat po luksuznim hotelima, otmjenim neboderima i elitnim restoranima. Slijedi vožnja uz poznatu plažu sa zaustavljanjem uz hotel izgrađen u obliku jedra i jednom od simbola Dubaija: Burj Al Arab. Obilazak gradske marine. Poslije stanke za ručak razgled starog Dubaija: šetnja soukovima - tržnice zlata i začina, tržnica parfema, panoramski razgled najstarije gradske četvrti Bastakiah, posjet Coin Museum. Fakultativno: mogućnost uspona na najviši neboder na svijetu Burj Khalifa. Povratak u hotel, večera i noćenje.

  8.dan: DUBAI – ZAGREB - doručak Nakon doručka, transfer do zračne luke. Polijetanje za Zagreb u 10:00 (let FZ1793) s dolaskom u Zagreb u 13:15 h

 • Cijena po osobi (minimalno 15 putnika): 2.090,00 EUR / 15.747,10 kn
  Doplata za manji broj putnika(10-14): 179,00 EUR / 1.348,67 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 440,00 EUR / 3.315,18 kn
  Doplate: Ulaznica za Muzej Lovre Abu Dhabi: 17,00 eur / 128,08 kn Dhow Cruise Muscat (za minimalno 10 putnika): 80,00 eur / 602,76 kn Burj Khalifa (124. kat): ca 50,00 eur / 376,72 kn
  Preporučamo putno osiguranje.
  Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. IDK:HR-AB-01-080203269

  Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz Zagreb – Dubai prijevoznikom Fly Dubai, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4*, obroci na bazi polupansiona prema programu, prijevoz prema programu, ulaznice za lokalitete navedene u programu (osim fakultativnih), lokalne vodiče na engleskom jeziku i stručnog vodiča pratioca na hrvatskom, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45- 7002809850).

  Cijena ne uključuje: napojnice za lokalne vodiče i vozače ca. 40 USD po osobi, fakultativne programe, putno osiguranje, lokalnu pristojbu „Tourism Dirham“ u UAE – obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (ca. 3,80 eur) po sobi/noći – plaća se na recepciji hotela. Fiksni tečaj 7,53450. Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR, na dan 20.3.2023. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja programa. Covid-19 info: ukinute su sve covid restirkcije za ulazak u UAE i Oman. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE i Oman. • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.od 2090€

OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023

OMAN + DUBAI i ABU DHABI 11.11. – 18.11.2023

Prema programu*, Prema programu