Svjetionik Porer | Premantura | My travel

HrvatskaPremantura

Svjetionik Porer

Svjetionik Porer

Otok Porer je hrid širine 80 m s tri manja pristana za brodice. Potrebno je tek nešto više od minute da ga obiđete, no ta šetnja zna potrajati i puno duže ukoliko se zagledate u zalaske sunca koji se svrstavaju među najljepše na Jadranu.

 • Osnovne informacije
 • Fotografije
 • Svjetionik Porer izgrađen je 1833. godine na istoimenom otočiću Porer, 2,5 km ispred južnog rta Istre i mjesta Premantura. Kula mu je visoka 35 metara i nalazi se u samom središtu kamenog zdanja svjetionika, inače prizemnog objekta s betoniranim dvorištem. Otok Porer je hrid širine 80 m s tri manja pristana za brodice. Potrebno je tek nešto više od minute da ga obiđete, no ta šetnja zna potrajati i puno duže ukoliko se zagledate u zalaske sunca koji se svrstavaju među najljepše na Jadranu. Kupanje se preporučuje samo na mjestima gdje inače pristaje brod. Morske struje su oko otočića vrlo snažne tijekom cijelog dana, tako da se ni dobrim plivačima ne preporučuje udaljavanje od obale više od pedesetak metara. Svjetioničar će Vas uputiti na mjesta gdje je preporučljivo kupanje u određenom dobu dana. Povratni transfer se odvija iz Premanture i posebno se naplaćuje, a organizira ga kapetan Ivan Giotta. Transfer za Porer odvija se u prijepodnevnim satima i traje od 25 do 35 minuta, ovisno o vremenskim prilikama. Namirnice se mogu nabaviti u velikim trgovačkim centrima u okolici grada Pula, manje količine u Premanturi. Međutim, nabavka se može se dogovoriti i s kapetanom Giottom uz nakandu. Do Premanture je moguće stići cestom koju ćete lako pronaći prateći putokaze za Premanturu Pomer s pulske zaobilaznice (12 km).

  Opis smještajnih jedinica

  Apartman A1 za 4 osobe * * *
  cca 42 m², dvije dvokrevetne sobe (10 i 14 m²), kuhinja (15 m²) i tuš-WC (3 m²).

  Apartman A2 za 4 osobe * * *
  cca 39 m², dvokrevetna (12 m²) i soba s krevetom na kat (6 m²), kuhinja (13 m²) i tuš-WC (3,6 m²).

  Napomena
  U svetioniku Porer je mogući kratkotrajni boravak - minimum 2 dana.

  Dodatni sadržaji i dostupnost
  plaža 10m, trgovina 2,5 km

 • Svjetionik Porer - slika 1 Svjetionik Porer - slika 2 Svjetionik Porer - slika 3 Svjetionik Porer - slika 4 Svjetionik Porer - slika 5 Svjetionik Porer - slika 6 Svjetionik Porer - slika 7 Svjetionik Porer - slika 8
Svjetionik Porer

Svjetionik Porer

Otok Porer je hrid širine 80 m s tri manja pristana za brodice. Potrebno je