Italija | Destinacije | My travel

OdredištaCinque terre

Cinque terre

Cinque Terre je naziv za pet naselja u ligurskom priobalju Italije i jedno je od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih priobalnih područja. Obala, pet sela i okolna brda su dio Nacionalnog parka Cinque Terre koji je od 1997. god. UNESCO-va svjetska baština.


Firenca

Firenca

Firenca je glavni grad pokrajine Toskana u Italiji. Grad leži na rijeci Arno i najpoznatiji je po svojoj srednjovjekovnoj povijesti grada-države Firence, a posebice kao kolijevka talijanske renesanse, o čemu svjedoče brojni gradski spomenici.
Milano

Milano

Danas je Milano moderan grad. Centar je automobilske industrije još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a modna industrija, po kojoj je Milano danas najpoznatiji, je privukla i medijske agencije i oglašivače u grad.
Rim

Rim

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova povijest vjerojatno je najbogatija i najburnija od svih.Sardinija

Sardinija

Sardinija je preljepo mjesto sa divnom klimom, preljepim plažama i morem, međutim ono što je vjerojatno izdvaja od ostalih mjesta je gostoljubivost lokalnog stanovništva koji će vam odmor učiniti nezaboravnim.Toskana

Toskana

Toskana je posljednjih godina postala jedna od popularnijih destinacija za lijep i opušten odmor. Uz prekrasan krajolik, svjetski poznata vina i kuhinju, te tradiciju izrade ručnih radova, to je dio Italije koji svakako morate posjetiti.


Venecija

Venecija

Venecija je jedinstvena svjetska destinacija, kolaž 116 otočića međusobno povezanih sa 409 mostova. Ovdje su automobili zabranjeni pa svi, uključujući poštare i policajce, koriste brodski prijevoz.


Verona

Verona

Grad najpoznatijih ljubavnika na svijetu, Romea i Julije, grad romanse, drame i teške obiteljske osvete.