RIM – 4 dana avionom - PUTOVANJE U RIM - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita 2022. | Rim | My travel

ItalijaRim

RIM – 4 dana avionom

RIM – 4 dana avionom- PUTOVANJE U RIM - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita 2022.
od 2190,00kn
Datum polaska08.12.2022.
Broj dana4
Polazištezagreb
UslugeNoćenje s doručkom
Kategorija3 star
Šifra ponude#6665
pošalji upit

Smještaj u hotelima u centru grada, zona Stazione Termini!

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • PUTOVANJE U RIM - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita 2022.

   

  Datum putovanja:    6.-9.10., 28.10.-31.10., 17.-20.11., 08. - 11.12.2022. - Garantirani polasci!

  POSEBNA PONUDA za polazak 23.-26.06.: 2.490 kn + pristojbe zračnih luka

  Smještaj u hotelima u centru grada, zona Stazione Termini!

  Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g.  ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.​​​​​​

  Program putovanja:

  1. dan putovanja: ZAGREB/SPLIT – RIM
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati. Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. (Ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije)

  2. dan putovanja : RIM
  Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje.

  3. dan putovanja: RIM - VATIKAN
  Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

  4. dan putovanja: RIM – SPLIT/ZAGREB
  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo obilazak Koloseuma, Rimskog foruma i Palatina ili posjet Kapitolskim muzejima, skupini arheoloških muzeja smještenih u 3 palače: Palača konzervatora, Palača senatora i Nova palača. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

 • Datum putovanja

  First minute cijena

  Redovna cijena

  Doplata za 1/1 sobu

  23.-26.6.2022.

  Posebna ponuda:  2.490 kn

  3.090 kn

  890 kn

  4.-7.8.2022.

  2.590 kn

  2.790 kn

  590 kn

  25.-28.8.2022.

  2.590 kn

  2.790 kn

  590 kn

  6.-9.10.2022.

  2.790 kn

  2.990 kn

  890 kn

  28.-31.10.2022.

  2.590 kn

  2.790 kn

  890 kn

  17.-20.11.2022.

  2.590 kn

  2.790 kn

  650 kn

  8.-11.12.2022.

  2.190 kn

  2.390 kn

  650 kn

  Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

  Popust: dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.


  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  •    prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Split – Rim i natrag
  •    transfer autobusom Zračna luka u Rimu – hotel – Zračna luka u Rimu
  •    voditelja putovanja
  •    smještaj u hotelu 3* u centru grada, zona Stazione Termini
  •    smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
  •    sve razglede prema programu
  •    jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja

  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje.

  Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 (po osobi i danu u hotelu 3*)
  Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

  PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

  Informativne cijene ulaznica:
  Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na poveznici  https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  za termin 3. dana putovanja od 13:00 sati, ovisno o raspoloživosti. Online cijena €17

  Predlažemo online kupovinu ulaznica za Koloseum, Rimski Forum i Palatinum na poveznici https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm  za termin 4. dana putovanja u 10:00 sati.
  Online cijena €18.

  Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50

  NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, kao i dan posjeta Pompejima, ovisno o državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  

  GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

  Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

  Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g.  ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.

   

  Nošenje maski za lice

  Obavezno je nošenje zaštitne maske za lice (tip FFP2) u svim sredstvima javnog prijevoza, taksiju, zrakoplovima. U ostalim zatvorenim javnim prostorima dovoljna je kiruška maska za lice.

   

   

  ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00050906 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja,  broj police 298625000124. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 04.01.2022.

   

  Rim: kako i kada besplatno ući u muzeje?

  • Svake prve nedjelje u mjesecu, a za Vatikanske muzeje svake posljednje nedjelje u mjesecu ulaz u muzeje u Rimu je potpuno besplatan. Novost od ove godine je tjedan kulture (la Settimana della Cultura) tijekom koje će rimski muzeji biti besplatni čak 5 dana zaredom!
  • Ministarstvo kulture i turizma Italije pokrenulo je inicijativu promoviranja kulture pa će tako mnogobrojni muzeji u Rimu nuditi gratis ulaz od 5. do 10. ožujka ove godine, a to bi se trebalo ponavljati svake godine.
  • Ova izvrsna vijest za sve ljubitelje povijesti i umjetnosti nadopuna je inicijative iz 2014. godine kada su kulturne institucije pod državnom upravom u Rimu dobile 1 dan mjesečno kada posjetiteljima ne naplaćuju ulaz u muzeje, galerije, arheološke iskopine, parkove i vrtove. Privatni muzeji izuzeti su iz toga pravila, dok su Vatikanski muzeji uveli gratis dan posljednje nedjelje u mjesecu.
  • Besplatan ulaz kod nekih institucija ipak zahtijeva raniju rezervaciju karata kako bi se izbjegle enormne gužve, primjerice u Galeriju Borghese.
  • Želi li pak besplatno posjetiti fascinantne Vatikanske muzeje, pripremite se na nepregledne redove. Navala u te muzeje je ogromna i u danima kada se ulaz naplaćuje pa možete samo zamisliti kako je kada je besplatan. Osim toga, tog dana muzej radi skraćeno, od 9 do 14 sati, a posljednji dozvoljen ulaz je do 12.30. Stoga je naš savjet ili da se dignete u 6 ujutro i zauzmete mjesto u redu s kavom i sendvičima u ruci ili da jednostavno preskočite besplatnu opciju.
  • Od ostalih besplatnih must-see lokacija koji se uvijek mogu besplatno razgledati su svakako Panteon ili Hram svih bogova u kojem ćete vidjeti najveću kupolu na svijetu izgrađena uporabom zidne konstrukcije, grob poznatog slikara Rafaela i oca domovine Viktora Emanuela II među ostalima.
  • Ulaz u baziliku svetog Petra također je besplatan, a prosječno vrijeme čekanja kreće se od 45 minuta pa sve do 2 sata, ovisno o dobu godine i danu (vikendom je najgore), no vrijedi posvetiti vrijeme za razgledavanje ove najvažnije katoličke crkve u kojoj vas čeka brojna djela (spomenimo samo Pietu od Michelangela), ali i grob apostola Petra.
  • Ulaz na kupolu odakle puca najbolji pogled na Vatikan i Rim posebno se naplaćuje: 10 eura za lift + stepenice te 8 eura samo za stepenice. Vrijedi dati 2 eura više da skratite put od 550 stepenica.
  • Ako ste klaustrofobični, penjanje na kupolu moglo bi vam predstavljati problem jest su stepenice jako uske i prostor je iznimno uzak. Prije svega pazite na zdravlje!

   

  Rim - gdje piti kavu?

   

  La Proscuitteria
  Ovo je jedno od najboljih mjesta u Rimu gdje možete pojesti odličnu hranu, od hladnih plata i carpaccia pa sendviča i salate, te sve zaliti čašom dobrog talijanskog vina. Čaša Chiantija stoji 4 eura.


  Pizzeria da Baffetto
  Još malo pizze! U blizi Piazze Navone nalazi se ova sjajna pizzerija koja radi pizze s tankim tijestom. Lokal je nepretenciozan, ima stolove i na vani, a diči se zaista izvrsnim pizzama po super povoljnim cijenama.

  Antico Caffè Greco
  Antico Caffè Greco radi od 1860. godine i druga je najstarija kavana u Italiji. U ovom povijesnom baru kavu su ispijali Hans Christian Andersen, Casanova, Keats, Shelley, Mark Twain i Orson Welles, a to donosi i nešto skuplje cijene. Ako želite uštedjeti, naručite kavu za šankom.

  Putovanja u ljetnom terminu u Rim pogledajte na ovom linku: Rim 4 dana avionom

  Više o događanjima i izložbama pročitajte ovdje: Turistička zajednica grada Rima • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.od 2190,00kn

RIM – 4 dana avionom- PUTOVANJE U RIM - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita 2022.

RIM – 4 dana avionom

PUTOVANJE U RIM - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita 2022.