RIM i POMPEJI - Rim - Pompeji - Napulj | Rim | My travel

ItalijaRim

RIM i POMPEJI

RIM i POMPEJI- Rim - Pompeji - Napulj
od 1690 kn
Datum polaska28.10.2022.
Broj dana5
Polazište
Datum polaska16.11.2022.
Broj dana5
Polazište
UslugePrema programu
Šifra ponude#6540
pošalji upitintegral

PUTOVANJE RIM i POMPEJI - 5 dana autobusom 2022. BOLOGNA – VATIKAN – POMPEJI – NAPULJ - ORVIETO

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • Rim - Pompeji - Napulj

  PUTOVANJE RIM i POMPEJI - 5 dana autobusom 2022.

  BOLOGNA – VATIKAN – POMPEJI – NAPULJ - ORVIETO

  Datum putovanja:  21.-25.9., 27.-31.10., 16.-20.11.2022.

  Garantirani polasci!

  Predviđeni hotel: B&B Hotel Roma Pietralata Tiburtina 3*

  -hotel se nalazi u blizini metro stanice


   

  Program putovanja:

  1. dan putovanja: ZAGREB – BOLOGNA - RIM
  Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Bolognu. Razgled najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu: Bazilika sv. Petronija, Piazza Maggiore, najstarije sveučilište, kosi tornjevi, Neptunova fontana. Nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

  2. dan putovanja: RIM
  Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, bazilika Santa Maria Sopra Minerva,  Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, Piazza Navona.  Slobodno vrijeme za ručak u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. U večernjim satima odlazak do Fontane di Trevi i Španjolskih stuba. Povratak u hotel. Noćenje.

  3. dan putovanja: RIM - VATIKAN
  Doručak. Odlazak na razgled Vatikana pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama, najveća crkva na svijetu - Bazilika sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

  4. dan putovanja: RIM - POMPEJI - NAPULJ
  Doručak. Odlazak autobusom (uz doplatu) na cjelodnevni izlet Pompeji – Napulj. Razgled Pompeja, ostataka starorimskog gradića koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Nastavak vožnje do Napulja. Nakon panoramskog obilaska autobusom, razgled pješice: Castel Nuovo, Kraljevska palača, Teatro San Carlo, Galerija Umberto I. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje.

  5. dan putovanja: RIM – ORVIETO - ZAGREB
  Doručak. Odlazak iz Rima i vožnja do Orvieta, jednog od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana. Razgled gradske jezgre s prekrasnom katedralom Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i „Podzemni grad“, s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.   


  Predlažemo online kupovinu ulaznica unaprijed:

  •    Vatikanski muzeji https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  na dan posjete Vatikanu od 13:00 sati ili kasnije, ovisno o raspoloživosti.
  •    Koloseum, Rimski Forum i Palatinum https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm na dan razgleda grada od 15:00 sati.

 • First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

  Datum putovanja

  First minute

  cijena

  Redovna

  cijena

  Doplata za

  1/1 sobu

  23.-27.3.2022.

  1.590 kn

  1.690 kn

  790 kn

  19.-23.4.2022.

  1.890 kn

  1.990 kn

  890 kn

  26.-30.5.2022.

  1.890 kn

  1.990 kn

  890 kn

  22.-26.6.2022.

  1.890 kn

  1.990 kn

  890 kn

  3.-7.8.2022.

  1.690 kn

  1.890 kn

  790 kn

  24.-28.8.2022.

  1.690 kn

  1.890 kn

  790 kn

  21.-25.9.2022.

  1.890 kn

  1.990 kn

  890 kn

  27.-31.10.2022.

  1.890 kn

  1.990 kn

  890 kn

  16.-20.11.2022.

  1.690 kn

  1.890 kn

  790 kn


  Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju.

  CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom, razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

  CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, karte za javni gradski prijevoz, putno osiguranje.

  Doplata za odabrana sjedala u autobusu (neobavezno, plaćanje prilikom rezervacije):
  1. red (sjedala 3,4): 200 kn
  2. red (sjedala 5,6,7,8): 100 kn
  Dodatno prazno sjedalo 490 kn

  Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 (po osobi i noćenju).
  Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

  Garantirani izlet u Pompeje i Napulj – prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu i razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča, razgled Napulja s voditeljem putovanja):
  -    odrasli €55
  -    mladi od 18 do 24 godine €35
  -    djeca do 17 godina €30

  Informativne cijene ulaznica: Koloseum, Forum Romanum i Palatinum od €18, Vatikanska muzeji od €17, uspinjača u Orvietu €3

  Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50 (potrebne su 4 karte).

  NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o državnim praznicima i neradnim danima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  

   

  GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

  Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

   

  PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

  od 01.02.2022. putnici koji ulaze u Italiju iz zemalja EU moraju predočiti Passenger Locator Form (dPLF) i Digitalnu EU Covid potvrdu kojom se zadovoljava jedan od slijedećih uvjeta:

  • završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
  • oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
  • negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)

  U slučaju nemogućnosti predočavanja digitalne EU Covid potvrde, odnosno Covid putovnice ulazak u Italiju dopušten je samo pod uvjetom obveze samoizolacije u trajanju od 5 dana nakon koje se provodi antigenski ili molekularni test.

  Djeca mlađa od 6 godina izuzeta su od obveze testiranja. Maloljetne osobe (od 6 do 18 godina) koje putuju s roditeljem koji ne podliježu obvezi samoizolacije (jer roditelj posjeduje potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o izlječenju) također su izuzeti od obveze izolacije, ali moraju predočiti dokaz o obavljenom testiranju putem brisa s negativnim rezultatom.

  Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

  Detaljne informacije oko ulaska u Italiju možete pogledati na stranicama MVEP-a

   

  Super Green Pass

  Do 31.03.2022. potrebna je Super Green Pass za pristup restoranima, barovima, hotelima, svim lokalnim i regionalnim prijevoznim uslugama (osim taksija i međunarodnih letova), kao i muzejima, kulturnim centrima, sportskim objektima i stadionima. Super Green Pass je također potreban za pristup vanjskim sadržajima kao što su restorani, bazeni, wellness centri, ski liftovi i za sudjelovanje u proslavama nakon građanskih i vjerskih ceremonija.

  Super Green Pass vrijedi 6 mjeseci nakon cijepljenja ili preboljena Covid-19 bolesti.

  Putnici koji dolaze iz inozemstva i posjeduju potvrdu koja je starija od 6 mjeseci mogu pristupiti uslugama i aktivnostima za koje je potrebna Super Green Pass ukoliko se podvrgnu testiranju antigenskim testom (vrijedi 48 sati) ili molekularnim (vrijedi 72 sata) .

  Od gore pobrojanih obaveza izuzeta su djeca mlađa od 12 godina. Za djecu staru 12 i više godina vrijede ista pravila kao i za odrasle osobe.

  Državljanima EU-a koji su primili booster dozu cijepljenja, ili koji su se oporavili od covid-19 nakon završetka primarnog ciklusa cjepiva, Super Green Pass vrijedi neograničeno.

   

  Nošenje maski za lice

  U Italiji od 11.02.2022. više nije obavezno nošenje zaštitne maske za lice (bilo koje vrste) na otvorenom, no istu je potrebno imati kod sebe. Osim toga, na cijelom nacionalnom teritoriju do 31.03.2022. obavezno je nošenje zaštitne maske za lice (tip FFP2) u svim sredstvima javnog prijevoza (uključujući vlakove, trajekte i zrakoplove), tijekom javnih priredbi, bilo da se one održavaju u zatvorenom prostoru ili na otvorenom, kao i tijekom bilo koje sportske manifestacije (u zatvorenom ili na otvorenom).

   

  Povratak u Republiku Hrvatsku

  Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

  • EU digitalnu COVID potvrdu
  • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

  Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211 • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.od 1690 kn

RIM i POMPEJI- Rim - Pompeji - Napulj

RIM i POMPEJI

Rim - Pompeji - Napulj