ATENA 4 dana | Atena | My travel

Kontinentalna GrčkaAtena

ATENA 4 dana

ATENA 4 dana
2.496 kn
Šifra ponude#6703
pošalji upit

PREMIUM CHARTER charter letom iz Zagreba i Pule

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • Program putovanja:

  1. dan Zagreb – Pula – ATENA
  Jutarnji let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba i Pule za Atenu. Po dolasku u Atenu transfer do centra i slijedi panoramska vožnja kako bi dobili dojam koliko je Atena velika. Odlazak u razgled Akropole koja se nalazi u središtu grada na 150 m visokom brdu ravnog vrha, nekada je bila sveto mjesto za podizanje hramova stoga ćete tamo vidjeti hram Partenon i Erehtejon, svečani ulaz Propileje te hram božice Atene Nike, zaštitnice grada (ulaznica uz doplatu). Akropola se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Panoramskim pogledom s Akropole na Atenu koja se doima toliko velikom da ju jednostavno ne možete uhvatiti pogledom, a grad je u potpunosti bijele boje. Slijedi odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora, kako bismo dan završili na grčki način odlazak s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom) do Plake, najslikovitije stare četvrti Atene koja se nalazi u podnožju Akropole. Opće je poznato da je u Grčkoj jedna od najboljih kuhinja na svijetu, pa predlažemo fakultativnu tipičnu grčku večeru u taverni na Plaki s tradicionalnim programom. Noćenje.

  2. dan ATENA – SUNION – ATENA
  Doručak. Odlazak u razgled grčke prijestolnice u pratnji službenog gradskog vodiča uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način. Sve važne znamenitosti u današnjoj Ateni koncentrirane su u samom centru grada: trg Sintagma s zgradom Parlamenta gdje se svakog punog sata izmjenjuje straža tradicionalno odjevenih vojnika Evzona koji čuvaju Grob neznanog vojnika – muzej Akropole – Zeusov hram – Nacionalni vrtovi u vrtu grada u blizini grčkog parlamenta – stadion Panathinaiko, na kojem su održane prve moderne Olimpijske igre, u potpunosti izgrađen od bijelog mramora – Hadrijanov slavoluk – ulica Stadiou sa svojim zdanjima (Nacionalna knjižnica, Sveučilište u Ateni, Atenska akademija) – Nacionalni arheološki muzej – trg Omonia, užurbano središte grada prepuno je trgovina, barova i restorana – avenija kraljice Sofije – trg Monastiriki u vrlo autentičnom dijelu grada koji je ime dobio po samostanu koji se nekada ovdje nalazio, ali od kojega je danas ostala samo mala crkva. Ovdje se nalazi džamija iz 18. stoljeća, a trg okružuje veliki broj restorana, kafića i suvenirnica – Adrianou šetnica – zajedničku šetnju završavamo kod Agore, svjetovnog dijela antičke Atene. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni izlet do 70-tak km udaljenog rta Sunion, koji je odigrao važnu ulogu u grčkoj mitologiji i povijesti kao sveto mjesto kojim dominira jedna od najvećih arheoloških znamenitosti Grčka – hram Posejdona, boga mora. Hram je smješten na samo rubu rta s kojeg se pruža prekrasan pogled, a u večernjim satima najljepši zalazak sunca nad Egejskim morem. Povratak u Atenu. Noćenje.

  3. dan ATENA – PELOPONEZ – ATENA
  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na Peloponez koji će vas oduševiti spojem prirodnih bogatstva i povijesti, te upoznati s istinskom antičkom Grčkom. Vožnja u smjeru Argolide preko Korintskog kanala (6,3 km dug i 76 m dubok kanal koji spaja Egejsko i Jonsko more), kratka pauza za slikanje s mosta iznad čuvenog kanala. Nastavak vožnje do Epidaura – povijesnog gradića antičke Grčke i svetišta boga Asklepija. Razgled savršeno očuvanog grčkog amfiteatra poznatog po čudesnoj akustici (čija tajna do danas nije otkrivena), ostaci stadiona i prvo lječilište antičke Grčke. Odlazimo do Nafpliona, prekrasnog primorskog gradića i prvog glavnog grada moderne Grčke. Ukrašavaju ga tri utvrde i stari grad raskošne arhitekture s uređenim trgovi sa kojih se odvajaju uske popločane ulice u raznim pravcima ... s obzirom da je bio bivša mletačka kolonija mnogi ga nazivaju i Egejski Napulj. Slijedi odlazak do obližnje Homerove Mikene, nekadašnjeg središta antičke Grčke i prijestolnice kralja Agamemnona. Napravit ćemo stanku za posjet radionici keramike i za ručak. Obilazak Atrejeve riznice – Lavljih vrata s prvim reljefom na grčkom tlu – kiklopskih zidina – Agamemnonove grobnice – kraljevskih grobnica. Povratak u Atenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  4. dan                 ATENA – Pula – Zagreb
  Doručak. Odjava iz hotela. Stvari ostavljamo u hotelu te slobodno vrijeme za vlastite programe. U skladu s vremenom popodnevnog charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let iz Atene za Pulu i Zagreb.

 • CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI hotel 3* hotel 4*
  First minute cijena 2.496 kn   2.596 kn
  Redovna cijena     2.796 kn  2.896 kn
  Flight only: 1.042 kn po osobi + zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn po osobi

  First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

  Cijena uključuje:
  povratni charter let Zagreb – Pula – Atena
  transfer zračna luka – hotel – zračna luka
  3 noćenja s buffet doručkom u izabranoj kategoriji hotela u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Ateni
  razgled Atene u pratnji službenog lokalnog vodiča uz audio slušalice
  voditelja putovanja – vođenje na hrvatskom jeziku
  jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

  Cijena ne uključuje:
  doplate i fakultativnu ponudu odnosno sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
  putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

  Fakultativna ponuda (rezervacija u agenciji prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na destinaciji) i doplate:
  zrakoplovne pristojbe i naknade, obavezna doplata 1.190 kn (plaća se prilikom rezervacije aranžmana)
  boravišna pristojba za hotele 3* iznosi 1,5 eur po sobi i noćenju, a za hotel 4* iznosi 3 eur po sobi i noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
  ulaznica za Akropolu 10 eur
  tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom 35 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
  izlet Peloponez 40 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu u pratnji službenog vodiča uz audio slušalice) + ulaznice: za Epidaur 12 eur (studenti i stariji od 65 godina 6 eur, mlađi do 18 godina ne plaćaju ulaznicu), za Mikenu 12 eur (studenti i stariji od 65 godina 6 eur, mlađi do 18 godina ne plaćaju ulaznicu)
  izlet rt Sunion i Posejdonov hram 35 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu u pratnji službenog vodiča uz audio slušalice i ulaznica za Posejdonov hram)
  doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) za hotel 3* 598 kn, za hotel 4* 787 kn

  Predviđeni hoteli:
  hotel 3*: Golden City 3* www.kollfam.gr/golden-city, Crystal City Hotel www.kollfam.gr/crystal-city-hotel ili sličan
  hotel 4*: The Stanley 4* www.hotelstanley.gr, Athenaeum Grand 4* www.athenaeumgrand.com.gr ili sličan

  Trokrevetne sobe i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Trokrevetne sobe su po redovnoj cijeni.

  Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni): Muzej Akropole 5 eur, Nacionalni arheološki muzej 6 eur, Muzej Benaki 12 eur, Muzej cikladske umjetnosti 8 eur, Bizantski muzej 4 eur, žičara do vidikovca na brdu Likabetus 7,5 eur.


  GRČKA – dobro je znati
  Grčka se prostire na oko 132 tisuće km2 u jugoistočnoj Europi, na južnome dijelu Balkanskoga poluotoka, između Egejskoga mora na istoku, Jonskoga na zapadu i Sredozemnoga na jugu. Ima veoma razvedenenu obalu koja je pretežno strma s mnoštvom  otoka i  poluotoka. Na sjeverozapadu graniči s Albanijom, na sjeveru sa Sjevernom Makedonijom i Bugarskom, a na istoku s Turskom. Prevladava sredozemna klima, u brdovitim predjelima unutrašnjosti planinska. Grčka je jedna od najstarijih država na svijetu s neobičnom i bogatom poviješću. Naseljena od prapovijesti, bila je plodno tlo za razvoj mnogih kultura od kojih se ističu: Minojska kultura (oko 3000. pr.n.e.), Mikenska kultura (oko 1900. pr.n.e.) i naposljetku Helenske kulture koja je prerasla u antičku kulturu (Stara Grčka) koja je utjecala na razvitak i Europe i Bliskog Istoka. U Grčkoj živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Grci, glavni grad je Atena. Stanovnici su uglavnom pripadnici Grčke pravoslavne crkve, ali ima i muslimana, katolika i drugih.

  Napomena:
  Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
  Minimalan broj putnika: 135
  Za polazak iz Pule potrebna je prethodna pismena najava.

  Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
  Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.
  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
  Putnici su se dužni informirati o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU www.reopen.europa.eu/hr/. Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Sve najnovije informacije o uvjetima za putovanje u Grčku pogledajte na službenoj stranici MVEP RH www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/grcka,41.html.

  VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati)
  primjenjuju se posebni uvjeti plaćanja: prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 40% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
  preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
  primjenjuju se posebni uvjeti otkaz putovanja od strane putnika: više od 30 dana prije polaska 40% cijene aranžmana, od 29 do 22 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, od 21 do 15 dana prije polaska 70% cijene aranžmana, od 14 do 8 dana prije polaska 90% cijene aranžmana, od 7 dan prije polaska do dana polaska i no show: 100% cijene aranžmana
  pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
  završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.)
  uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
  nevaljane putne isprave ili bilo koji drugi razlog koji ima za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja
  provjerite točnost vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica), promjena imena putnika iz bilo kojeg razloga je moguća uz naknadu od 100 kn do 72 sata prije putovanja
  organizator putovanja i avio kompanija zadržavaju pravo promjene reda letenja prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja
  za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 30 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
  program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
  dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
  putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
  organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
  organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak i slično)
  putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
  organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela i zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
  smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
  kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
  u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com , www.booking.com …
  organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.2.496 kn

ATENA 4 dana

ATENA 4 dana