Berlin & Prag | Berlin | My travel

NjemačkaBerlin

Berlin & Prag

Berlin & Prag
3.490 kn
Datum polaska06.10.2020.
Broj dana5
PolazišteZagreb
Uslugeprema programu
Kategorija3/4* star
Šifra ponude#6614
pošalji upit

Berlin & Prag, zrakoplovom i autobusom

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • 1. dan ZAGREB – PRAG – DRESDEN – BERLIN
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji Croatia Airlinesa, OU 320 u 08.30h. Očekivano slijetanje u 09.50h, obavljanje pograničnih formalnost, ukrcaj u autobus i polazak prema Dresdenu, „Firenci na Labi“, najvećem kulturnom središtu jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika „starih majstora“, „novih majstora“, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te nastavak putovanja prema njemačkoj prijestolnici, Berlinu, europskom središtu kulture, nauke i zabave. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

  2. dan BERLIN
  Doručak te odlazak na panoramski razgled grada sa stankama za fotografiranje: Branderbuška vrata, jedna od mnogih gradskih vrata iz 18. stoljeća koja su okruživala nekadašnji stari grad, a danas simbol njemačkog ujedinjenja; Unter den Linden, poznata ulica koja vodi od prijašnjeg središta istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima; Reichstag, sjedište njemačke vlade; Checkpoint Charlie, nekadašnja kontrolna točka za putnike iz istočnog u zapadni dio grada; Gendarmenmarkt, jedan od najljepših berlinskih trgova s koncertnom dvoranom i dvije katedrale: njemačkom i francuskom; Alexanderplatz, nekadašnje središte Istočnog Berlina, okružen nekim od najviših zgrada u gradu, od kojih je najviši Televizijski toranj, te najstarijim crkvama u gradu: sv. Nikola i sv. Marija iz 13. st.; Memorijalni centar Berlinskog zida, podsjetnik na nekadašnju podijeljenu Njemačku; Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti“, nekadašnje poslovno središte grada, a danas okupljalište gradske elite s brojnim trgovinama i kinima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Kurfürstendamma i posjet najvećoj robnoj kući Europe, KaDeWe ili pak posjetite Otok muzeja (dio UNESCO-a), veličanstveni sklop nekoliko muzeja na otoku na rijeci Spree (Pergamski muzej, Stara galerija, Bodeov muzej, Njemački povijesni muzej). Vrijedi svakako posjetiti Pergamski muzej čije su glavne atrakcije vjerno i u nekadašnjoj veličini rekonstruirane monumentalne građevine kao Pergamski oltar i Vrata tržnice u Miletu. Noćenje.

  3. dan BERLIN – POTSDAM – PRAG
  Nakon doručka krećemo put obližnjeg Potsdama, glavnog grada pokrajine Brandenburg i nekadašnje prijestolnice Prusije. Zbog bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, palača i vrtova nalazi se na listi UNESCO-a. Razgled središta grada: Branderbuška vrata; pješačka zona Branderburger Strasse; neoromanička crkva sv. Petra i Pavla; Nauener vrata, Nizozemska četvrt sa slikovitim kućama od malih crvenih opeka, gdje su u 18. st. živjeli nizozemski doseljenici, a danas je omiljeno mjesto turista zbog brojnih trgovina, galerija, kafića i restorana. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Pragu. Dolazak u ranim večernjim satima te smještaj u hotel. Noćenje.

  4. dan PRAG
  Doručak te odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Javnim prijevozom odlazimo do Hradčana, jednog od najvećih dvoraca na svijetu koji
  je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cjelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. Nakon razgleda, predlažemo ručak u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Noćenje.

  5. dan PRAG – ZAGREB
  Doručak, odjava iz hotela te prijevoz prema praškoj zračnoj luci. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU 321 u 10.40h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 12.00h. Završetak programa.

 • Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:


  Polazak: 02.08. – 06.08. 09. – 13.06., 06. – 10.10.
  Ultra first minute 3.490 kn 3.690 kn
  First minute 3.690 kn 3.890 kn
  Redovna cijena 3.890 kn 4.090 kn
  Doplata 1/1 890 kn
  Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 990 kn

  Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

  Cijena uključuje:
  Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Prag – Zagreb u ekonomskoj klasi prema programu;
  Prijevoz autobusom prema programu (Prag – Dresden – Berlin – Potsdam – Prag (1.-3. dan) te od hotela do zračne luke pri odlasku iz Praga;
  Smještaj u Berlinu u City Hotelu Berlin East 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
  Smještaj u Pragu u Comfort hotelu City East 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i pristojbom;
  Razglede prema programu;
  Voditelja putovanja iz Zagreba;
  Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

  Cijena ne uključuje:
  obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 890 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja; karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne sadržaje i izlete; troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

  Popusti:
  Dijete 2 – 5,99 godina uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 500 kn
  Dijete 6 – 11,99 godina na pomoćnom ležaju: 250 kn

  Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi:
  Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
  Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
  Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):
  Berlin:
  Checkpoint Charlie: 14,50 EUR
  Pergamski muzej: 19 EUR
  Otok muzeja – sve izložbe: 18 EUR
  Pojedinačna karta javnog prijevoza: karta u jednom smjeru max. 120 minuta – 2,90 EUR; karta za kratku vožnju u jednom smjeru do 3 stanice - 1,90 EUR; dnevna karta – 8,60 EUR.

  Prag:
  Hradčany: Mala tura 250 CZK/cca 9,70 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita); Velika tura 350 CZK/cca 13,60 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
  Nacionalna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 11,65 EUR
  Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 500 CZK/cca 19,50 EUR; Staro-nova sinagoga 200 CZK/cca 7,80 EUR
  Pojedinačna karta javnog prijevoza: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,25 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca12 EUR


  Red letenja:
  OU 320 ZAGREB PRAG 08:30 09:50
  OU 321 PRAG ZAGREB 10:40 12:00


  Važno:
  Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

  Minimalni broj putnika: 15

  NAPOMENE:
  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
  U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
  Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2019. i mogu biti podložne promjeni.
  O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
  Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije. • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.3.490 kn

Berlin & Prag

Berlin & Prag

3/4**, prema programu