Rimske terme | Rimske terme | My travel

SlovenijaLaškoRimske terme

Rimske terme

Rimske terme
od 130,07 €
Datum polaska20.07.2024.
Broj dana2
Polazište
Rimske terme
Uslugeprema programu
Kategorija4 star
Šifra ponude#6586
pošalji upit

AKTIVNI ODMOR - ZELENO, AKTIVNO, JEDINSTVENO

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • Rimske Toplice »ugnijezdile« su se u zavjetrini ispod brda Stražnik (655 m) i Kopitnik (914 m). Dolinu Rimskih Toplica okružuju šumovita područja okolnih brda, koja nude zaštitu od vjetra i prevelike vrućine, a u sebi čuvaju bujnu vegetaciju egzotičnih biljaka sa svih kontinenata svijeta. Ovdje prebivaju svjetski poznate divovske sekvoje ili mamutovo drveće, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar... To je stari lječilišni kraj, gdje skupa sa zaseocima živi oko 1000 stanovnika. Od Celja su udaljene 17 km, a kroz mjesto prolazi cesta i željeznica Celje - Zidani Most.

  Naselje je udaljeno od industrije i buke, a uređene šetnice zovu na atraktivni odmor i opuštanje. 

  HOTEL SOFIJIN DVOR****

  Svojim gostoma nudi 43 luksuzno opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba te hotelskih apartmana. Jer je dobro raspoloženje naših gostiju na prvom mjestu, pokućstvo i oprema u sobama ostavljaju dojam bezvremenske elegancije i osjećaj ugode – sve su sobe opremljene kupaonicom (tuš ili kada), WC-om, LCD televizorom, telefonom, mini barom, sefom, klimatskom napravom i priključkom na internet. Najljepše sobe imaju balkon i terasu i maze vas pogledom na brežuljkasto zaleđe, tajnovitu rijeku Savinju i malo mjestašce s crkvicom Majke Božje – Lurd. Prema prethodnoj najavi za zaključena društva do 60 osoba na raspolaganju je i A la carte restoran Sofija, gdje gostima ugađamo kulinarskim delicijama i kućnim specijalitetima - tradiciju i običaje poslužujemo Vam uz pregršt suvremenih trendova. Na Terasi Sofija možete si priuštiti relaksirajući odmor i zatim se popeti na Vidikovac Sofija - na Vašu želju Vam uz predivan pogled na okoliš Rimskih Toplica pripremimo romantičnu večeru za dvoje. U Hotelu Sofijin dvor**** imate za različite događaje još i mogućnost rezervacije višenamjenske dvorane Sofija koja omogućava postavljanje do 60 sjedišta.

  HOTEL RIMSKI DVOR****

  Predstavlja most u povijesti Rimskih termi. Smješten je između Hotela Sofijin dvor**** i Hotela Zdraviliški dvor****, gdje se u terasama spušta poput zelenog niza i idealan je za kreativan rad te osmišljavanje novih ideja. Prepustite se vrhunskoj udobnosti u 68 dvokrevetnih soba i suita. Sve sobe su opremljene kupaonicom (tuš ili kada), WC-om, LCD televizorom, telefonom, mini barom, sefom, klimatskom napravom i priključkom na internet. Ekskluzivno, samo za Vaš doživljaj potpunog dana, osmislili smo 8 suita opramljenih saunama, whirpoolima i okruglim krevetima. Te suite u sebi kriju posebnu priču koja proizlazi iz latinskog imenovanja ljekovitih biljaka i voća iz okolic Rimskih Toplica.

  HOTEL ZDRAVILIŠKI DVOR****

  Raspolaže s 76 jedno- i dvokrevetnih soba te apartmana koji će Vam nuditi svu udobnost za skupljanje nove energije. Sve sobe su opremljene kupaonicom (tuš ili kada), WC-om, LCD televizorom, telefonom, mini barom, sefom, klimatskom napravom i priključkom na internet. Na raspolaganju su Vam četiri sobe prilagođene osobama s ograničenom pokretnošću. 

  OPUŠTANJE: 

  Wellness centar Amalija rasprostire se u hotelu Rimski dvor****. Brojne mogućnosti opuštanja i hedonističkog doživljaja u intimnoj atmosferi Wellness centra Amalija nude Vam svijet, udaljen od realnosti i onog što Vas muči u svakodnevnom životu. Za prestižne užitke i dodire ugode razmaziti ćemo Vas s različitim vrstama i tehnikama masaža te u Vama probuditi osjećajnost misli, ljepotu tijela i doživljaj savršenstva. Jedan od glavnih naglasaka našeg centra za opuštanje jest upotreba slovenske soli kod naših vrhunskih terapija. U slovenskim solanama u Sečovlju već stoljećima proizvode iz našeg mora izuzetno ljekovitu sol koja blagotvorno utječe na ljudsko tijelo i pomaže kod terapija brojnih oboljenja. Tako u našem centru za opuštanje možete iskušati saunu sa slovenskom soli, masažu lica i tijela sa soli te inhalacijsku terapiju sa soli. Morska sol liječi brojna kronična oboljenja gornjih dišnih puteva, brojne kožne bolesti i zbog svog ionskog sastava blagotvorno utječe na sve procese oksidacije te redukcije u ljudskom tijelu. 

  Medicinski centar Valetuda 
  Zdravlje je nužnost našeg postojanja, zato ne odgađajte i pobrinite se za njega već danas. Medicinski centar Valtuda smo u Rimskim termama nazvali po rimskoj božici zdravlja - Valetudo. 

  Prilikom gradnje termalnog kupališta, 1769-1845, otkrili su više mramornih oltara, zavjetnih (votivnih) spomenika, od kojih su četiri bila posvećena nimfama i boginji zdravlja Valetudi. Darovali su ih gosti koji su si u toplicama obnovili zdravlje. Medicinski centar Valetuda prikladan je za pacijente koji dolaze na terapijsko liječenje nakon preboljelih bolesti i ozljeda, gostima za koje će liječničko osoblje u medicinskom centru osmisliti programe fizioterapije i gostima koji će isprobati vrhunske usluge za poboljšanje i jačanje zdravlja. 

  Medicinski centar Valetuda, koji se rasprostire na 800 kvadratnih metara površine, nudi sljedeće mogućnosti rehabilitacije:

  • rehabilitacijski bazen;
  • Hubbardovu kadu;
  • dvije masažne kade za hidroterapiju;
  • četiri ambulante za termoterapiju s oblogama fanga;
  • dva prostora za lasersku terapiju;
  • šest masažnih prostora;
  • veliku teretanu;
  • tri prostora za elektroterapiju i magnetoterapiju;
  • fizioterapiju. 

 •  

  Smještaj                         2x polupansion        Dodatni dan
  Zdraviliški dvor ****          129 €                 59 €
  Rimski dvor ****               142 €                 67 €
  Sofijin dvor ****                159 €                72 €
  *Cijene su u EUR za 1 osobu u dvokrevetnoj sobi.
  *Dodatni dan uključuje samo osnovne usluge iz programa (smještaj, polupansion, kupanje).

  Paket uključuje:
  Najam bicikla ili palica za hodanje (uključena karta pješačkih i biciklističkih staza u okolini)
  1x ulaz u Svijet sauna Varinia
  Smještaj u dvokrevetnoj sobi u odabranom hotelu s četiri zvjezdice
  Polupansion (bogati buffet doručak i večera)
  Neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu s termalnom vodom
  Parkirno mjesto u garaži
  Korištenje kupaćeg ogrtača i papuča za vrijeme boravka
  Besplatno korištenje fitness centra
  Pitka voda iz termalnog izvora Amalija
  Neograničen pristup internetu
  Cjelodnevno kupanje na dan dolaska i odlaska
  Vježbe u bazenu s termalnom vodom
  Vježbe za revitalizaciju i pomlađivanje
  Organizirane ture, izleti, šetnje i otkrivanje okolnih kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.od 130,07 €

Rimske terme

Rimske terme

Rimske terme 4*, prema programu