Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana | Švicarska | My travel

Švicarska

Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana

Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana
od 759€
Datum polaska07.06.2023.
Broj dana4
PolazišteZagreb, Rijeka
UslugePrema programu
KategorijaPrema programu star
Šifra ponude#6083
pošalji upit

Putovanje Švicarska alpskim željeznicama autobusom i vlakovima - 5 dana Kombinirano putovanje autobusom i panoramskim željeznicama Garantirani polasci 07.06., 21.06., 02.08. i 11.08. !

 • Detalji ponude
 • Cjenik usluga
 • Upit
 • Putovanje Švicarska alpskim željeznicama autobusom i vlakovima - 5 dana

  Kombinirano putovanje autobusom i panoramskim željeznicama

  Garantirani polasci  07.06., 21.06., 02.08. i 11.08. !

  Vrijednost više:
  Uključena vožnja svjetski poznatom alpskom željeznicom Bernina Express!

  1. dan  ZAGREB/RIJEKA – LUZERN – JEZERO VIERWALDSTÄTERSEE
  Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu poalska u završnom pismu), polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero  je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet jednom od najljepših švicarskih gradova Luzernu. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima - palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad  uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela na području šire okolice jezera Vierwaldstätersee. Noćenje.

  2. dan  INTERLAKEN - BERN PRIJESTOLNICA ŠVICARSKE –ŽENEVSKO JEZERO – DVORAC CHILLON - MONTREUX -MARTIGNY
  Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Put se nastavlja do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na upečatljivom položaju na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača - gotička katedrala Münster - gradska vijećnica - toranj Zytglogge, simbol grada - srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama - kuća Alberta Einsteina - renesansne fontane - trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Vožnja prema obali Ženevskog jezera. Zaustavljanje za fotografiranje ispred simbola romantične Švicarske dvorca Chillon u mjestu Vevey uz obalu jezera. Ovaj je dvorac romantični engleski pjesnik Byron učinio svjetski poznatim. Dolazak u poznato mjesto Montreux na obali Ženevskog jezera. Razgled mjesta i šetnja obalom. Put prema unutrašnjosti i smještaj u hotel na alpskom području. Noćenje.

  3. dan  MARTIGNY – ŽELJEZNICA CENTOVALLI – LOCARNO – LAGO MAGGIORE - LAGO DI COMO
  Doručak. Današnja ruta putovanja voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom  kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno. „Zlatna obala jezera Švicarske“ je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera. Grad je zaštićen od sjevernih vjetrova i okolica je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Smještaj u hotel na području okolice jezera Como u mjestu Garbagnate Monastero. Večera u restoranu u blizini hotela. Noćenje.

  4. dan  LAGO DI COMO – TIRANO –ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIEFENCASTEL -DAVOS
  Doručak. U talijanskom pograničnom gradiću Tirano ukrcati ćemo se na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima  u približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike, a na putu prema Davosu putovati ćemo preko mondenog skijališta St. Moritz i slikovitog turističkog gradića Pontresina. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. Iskrcaj s vlaka u slikovitom gradiću Tiefencastel. Nastavak vožnje autobusom kroz prekrasne planinske krajolike. Smještaj u hotel na širem području okolice Davosa.  Noćenje.

  5. dan  DAVOS – LIHTENŠTAJN – ZAGREB
  Doručak. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država  površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon  kraćeg slobodnog vremena za kavu povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem  do tunela Karavanke i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

  (B)

 • Cijena aranžmana po osobi u EUR/HRK:

  datumi polazaka  07.06., 21.06.,
  02.08., 11.08., 23.08.
  First Minute cijena 759/5.718,68
  Redovna cijena 799/6.020,06


  First Minute cijena vrijedi do 2 mjeseca prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

  Rok za prijavu: 45 dana prije putovanja 

  Minimalan broj putnika: 40

  Cijena uključuje:
  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
  • smještaj na osnovi  ukupno 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama:
  • 1 noćenje na području šire okolice jezera Vierwaldstättersee
  • 1 noćenje na  alpskom području Martigny/okolica
  • 1 noćenje  na području  Garbagnate Monastero
  • 1 noćenje na širem području Davosa
  • večeru u restoranu u mjestu Garbagnate Monastero
  • rezervaciju i prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna
  • rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina Express od Tirana do Tiefencastela
  • razgledavanja prema programu
  • voditelja putovanja
  • pripremu i organizaciju putovanja

  Cijena ne uključuje:
  • doplatu za jednokrevetnu sobu - 179 EUR (1.348,67 kn)
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
  • boravišnu pristojbu u hotelu Garbagnate Monastero: točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
  • putno osiguranje

  Trokrevetne sobe:
  na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem isključivo na fiksni upit.

  Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
  Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
  - sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi  15 EUR (113,02 kn)
  - sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 15 EUR (113,02 kn)

  PREPORUKA PUTOVANJA:
  Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od spektakularnih europskih  putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovim rutama omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Uz planinsku željeznicu Centovalli, ovo putovanje uključuje i vožnju svjetski poznatom alpskom željeznicom Bernina Express. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak  ovakvog putovanja nije usporediv s  putovanjem na cjenovno drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono po kvaliteti doživljaja spada u velika europska putovanja.

  NAPOMENA UZ POLAZAK IZ KARLOVCA I RIJEKE:
  Ukrcaj putnika moguć je u polasku u Karlovcu i na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke. Ruta putovanja u povratku završava u Zagrebu, te nije moguć iskrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci.

  PRAKTIČNE NAPOMENE:
  Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

  Švicarska je savezna država u središnjoj Europi.
  Graniči s Lihtenštajnom i Austrijom na istoku, Francuskom na zapadu, Italijom na jugu i jugoistoku, te Njemačkom na sjeveru. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika.  Švicarska se nalazi u Srednjoj Europi i prostire se između Ženevskog i Bodenskog jezera. Ukupna površina iznosi 41 285 km2. Glavni grad je Bern, a ostali veći gradovi su Zürich, Ženeva, Lausanne i Basel.

  Granične i vizne formalnosti:
  Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

  Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
  Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj putnika.
  Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.


  Termini
  Šifra Grad polaska Datum polaska Datum povratka Boravak Cijena
  002052 Zagreb/Rijeka/Karlovac 7.6.2023. 11.6.2023. 5 dana 759,00 € (5.718,69 kn)
  002052 Zagreb/Rijeka/Karlovac 21.6.2023. 25.6.2023. 5 dana 759,00 € (5.718,69 kn)
  002052 Zagreb/Rijeka/Karlovac 2.8.2023. 6.8.2023. 5 dana 759,00 € (5.718,69 kn)
  002052 Zagreb/Rijeka/Karlovac 11.8.2023. 15.8.2023. 5 dana 759,00 € (5.718,69 kn)
  002052 Zagreb/Rijeka/Karlovac 23.8.2023. 27.8.2023. 5 dana 759,00 € (5.718,69 kn)


 • Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja informacija o putovanjima.od 759€

Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana

Švicarska alpskim željeznicama - 5 dana

Prema programu*, Prema programu